Yeni Doblo sonunda ortaya çıktı. Yeni jenerasyonu ile Opel Combo, Citroen Berlingo, Peugeot Rifter ve Toyota Proace City gibi modellerle aynı platformda yükselecek modelin üretimi de artık İspanya’ya kayacak. Yani Bursalı Doblo İspanyol olacak. Yeni Doblo’da 1.5 litre 100 ve 130 HP dizel motor seçenekleri yer alacak. 130 beygirlik versiyon 8 ileri otomatik şanzıman ile satılacak. En büyük yenilik ise Doblo’nun 280 km’ye kadar menzili olan bir elektrikli versiyonu… Tofaş ise mutlaka Doblo yerine açılan kapasiteyi yeni bir model ile dolduracaktır.
22 yıldır Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Doblo’dan üzen haber geldi. Hafif ticari aracın yeni neslinde İspanya’nın Galiçya bölgesindeki Vigo fabrikasında üretileceği açıklandı. 2021’de FCA ile PSA’nın birleşerek Stellantis’i kurmasının ardından, Tofaş’ın Bursa fabrikasında birden çok modelini üreten Fiat da Stellantis cephesine geçmişti. Stellantis’in bu kararı ile, grup bünyesindeki Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen’in hafif ticari modelleri aynı platformda üretilmiş olacak. 2000 yılından beri 2 milyondan fazla Doblo üreten Tofaş, geçtiğimiz yıl toplam üretiminin yüzde 35’ine yakınını Doblo’ya ayırmıştı.
Tofaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, yeni Fiat Doblo’nun Stellantis’in İspanya’nın Galiçya bölgesindeki Vigo fabrikasında üretileceği aktarıldı.Açıklamada, “2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.